Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2015 14:44 - За възмездието
Автор: oia Категория: Други   
Прочетен: 2885 Коментари: 10 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Не съм от хората, които злорадстват, но има един  принцип--прави каквото правиш, но мисли за после. Защо ли никой от тези,които ни се натресоха за политици, не се вписват в този принцип. Има и още едно: НЕ ПРАВИ НА ДРУГИТЕ ТОВА, КОЕТО НЕ ИСКАШ ДА ТИ БЪДЕ ПРАВЕНО НА ТЕБ. Отново на някой се привижда я КГБ, я някой чичо  САМ,и още и още. Истината е една и е много проста: Който се храни, живее и съществува  за чужда сметка, мъка и немотия, не след дълго идва и неговата такава. Когато неразумни
родители оставят задължения, се прехвърлят на наследниците за изплащане.
Отново има разделение--едни съчувстват, други не, трети имат друго мнение. 
Започват коментарите, които нямат никакво значение, и така се стига до празнословие. 
 Има висши принципи, които няма и не се съобразяват със земни презумции.
Така, че не ставайте съучастници с вашите състрадания , нито с вашата язвителност. 
Вашето становище е без значение, защото тези неща са от друго естество, и нито съдете, нито се опитвайте да оправдавате. Казано е много точно и далновидно: кой каквото сее, това и жъне. Като себе подобен мога само да изкажа съболезнование, а равносметката е за потърпевшия. Нека да си направи извода от ситуацията, и да продължава, ако има сили.
 



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Коментарите имат значение,
09.08.2015 14:53
достатъчно е да отсеем плявата и да обобщим тенденцията...
А вашето внушение, че не трябва да държим никой отговорен, защото и без това
иде Божият съд... ще го оставя почти без коментар.
Та ние Го чакаме 2 000 години.
Значи всички осъдени в този период са невинни?
цитирай
2. bumerang - Това е:
09.08.2015 15:12
"...равносметката е за потърпевшия...".
Радостта и злобеенето са ненужни. Грозни.
цитирай
3. kunkata - ГОСПОД забавя, но не забравя!
09.08.2015 15:21
ГОСПОД забавя, но не забравя!
цитирай
4. oia - към коментар 1
09.08.2015 16:44
Делата са съдниците. Не мисля, че внушавам безразличие, а и не оправдавам, защото
който си позволи да живее за чужда сметка, идва и неговата в един момент. Може би ви е подразнило това, че съм написала, следното, че становищата, като състрадание и язвителност са без значение. Отговора ми е следния: Делата са тези, които привеждат в действие заслуженото, а не някой друг. Ако самия потърпевш не проумее това, което му се случва, нащите коментари, каквито и да са, са непотребни. За това съм и написала накрая: ако има сили да продължава
Колкото до 2000год, които са чакани, като възмездие, не оневиняват никой, който е с уродливи представи за живота на земята. Всеки му според делата, за едни избава, за други, кой каквото заслужава.
цитирай
5. bumerang - Какво прави Господ и защо
09.08.2015 18:47
аз не знам. И нямам куража да тълкувам неговата промисъл. Но какво правя аз знам. А за това какво правят себеподобните ми, имам мнение.
цитирай
6. oia - За това какво правят себеподобн...
09.08.2015 21:25
За това какво правят себеподобните, мога да предполагам--съответно коментирам.
Но това също е на база на делата им, а не на база на живота им, защото те са длъжни, както и аз да се съобразяват с тази висша даденост--живота, който не може да бъде опорочаван, а трябва да е съхраняван. Дадена е също и свободната воля, като потребност, а кой в какво направление ще я прилага е лична отговорност най- напред. Какво прави Господ и защо--ами моето мнение е: че и ние като творение и част от огромния организъм, наречен Всемир, сме длъжни да се развиваме в съотвествие с правилата и ритъма на този организъм, а той е застъпника пред Бога, за земното човечество, а и не само..Добре е всички да знаят какво правят, защото съответно се носи и отговорност-- нима не го знаят, или мислят, че са изключения. Нека оставим господните дела, те са негова грижа Не съжалявам никой, не оправдавам никой, само защото всичките го правят. Може да е грешна позицията ми, за повечето, но имам принцип, който не нарушавам--и отговорно заявявам,че това ми помага.Всеки ще си научи урока, защото за това е дошъл на земята.



цитирай
7. podvodni - За последните 24 часа това е един...
10.08.2015 00:35
За последните 24 часа това е единстният смислен и истински постинг по темата която владее умовете и телата на целокупният ни истрадал народ !
Филип Плевнелиев изпълни успешно една изключително трудна мисия на този свят - да умре малад и невръстен, възбуждайки огромна полемика в нашето общество.
А дали баа му като езотерик ще разбере за какво иде реч е съвсем друга бира.
цитирай
8. oia - Podwodni, искрено благодаря за ...
10.08.2015 08:57
Podwodni,искрено благодаря за оценката. Опитвам се, във възможно най- оскъдния начин на коментар, да изразя своето становище и отново ще се повторя--живота, преди всичко е огромна отговорност, която ни е делегирана от този, когото всички наричаме Бог. Отговорността в никакъв случай не е развлечение, a живота не е сътворен, за да е опорочаван. Полемиката в обществото е такава, каквото е мисленето подвластно на инстинктите и емоциите. Крайно време е да влезе разума в полемиките, а не невежеството. Преди всичко--съществуването на земята е ОТГОВОРНОСТ, най- напред спрямо себе, след това отговорност, спрямо семейството, след това е отговорноста спрямо рода, след това спрямо народа, след това спрямо родината, след това отговорност спрямо обшия дом, наречен ЗЕМЯ, и след това отговорноста спрямо ВСЕМИРА. А кой как ще носи отговорността, това е според неговата воля--и дали изобщо отговорноста
ще е негов приоритет. Мое мнение е, че тази функция е непозната, или най малко преструктурирана,в нещо друго--наречено наглост, безочие и алчност.
цитирай
9. kbalenciaga - Тук има противоречие
10.08.2015 09:40

Как да е отговорен човек, след като Бог го е "дарил" с такава ненаситна Алчност?
oia, как според тебе се съвместяват Отговорността и Алчността?
цитирай
10. oia - Всеки човек разполага със свобо...
10.08.2015 12:44
Всеки човек разполага със свободната си воля, и от това зависи, какво ще употреби за развитието си в земното измерение. В човека е заложено всичко--а кое ще е негов приоритет--е личен избор--лична воля. Когато отговорността в индивида/ите/ е действаща, тя елиминира алчността , а и не само.И когато по личната воля отново на индивида /ите/алчността и други са приоритет, те елиминират отговорността. Така, че съвместяването отсъства в такива ситуации.
Всичко е в двигателя --наречен воля. Без нея, човека е .....роб на чуждата. Хилядолетия истината се крие. Всичко е принизено до инстинктите--закона на джунглата. Темата е огромна, но опитах по възможно най приемливия начин да
представя мнението си
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: oia
Категория: Други
Прочетен: 329577
Постинги: 205
Коментари: 433
Гласове: 715
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930